Kiskereskedelem

A brit boltosok szép summára számíthatnak

Az Egyesült Királyságban nemcsak az üzletek, hanem a vásárlók is várják már a nyitást.

Az Egyesült Királyságban nemcsak az üzletek, hanem a vásárlók is várják már a nyitást, amely a szigetországban április 12-én fog bekövetkezni – írja a BBC a Springboard elemzői cég adataira hivatkozva.

Az elemzők 48 százalékos forgalomemelkedést prognosztizálnak.

A lezárás alatt a legtöbben az építkezéshez és a lakberendezéshez szükséges eszközöket keresték volna.

A kiskereskedelmek 29,8 százalékos éves csökkenése a húsvéti hétvége előtt 14,8 százalékra javult. A négynapos munkaszüneti nap alatt London belvárosában és más brit nagyvárosokban háromszor több vásárló volt, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Az Egyesült Királyság kiskereskedelmi célpontjainak száma hétről hétre nőtt annak ellenére, hogy a nem alapvető üzletek kivételével minden üzlet bezárva volt

– mondta Diane Wehrle, a Springboard területi igazgatója. A tavaly júniusi újranyitás óta nem tapasztaltak ekkora növekedést.

Fotó: Shutterstock

A PwC tanácsadói szerint egyre növekszik a kereslet és a fogyasztói bizalom index az eddigi legmagasabb szinten van. Az elemzők szerint azok fognak a legtöbbet vásárolni, akiknek magasabb a jövedelme, maradt tartaléka és az egy éve tartó korlátozások miatt nem vásárolhatott.

A tanácsadók soha nem látott ugrást tapasztalt a szabadidős kiadásokra,

amelyek a februári mínusz 7 százalékról, majd a márciusi 16 százalékról áprilisban pozitív 25-32 százalékra emelkedtek.

eladás boltok forgalom kiskereskedelem
Kapcsolódó cikkek