A Magyarországon 2020 végén elindított eMAG easybox csomagautomata-hálózat a napokban bejelentett új dunaharaszti raktárbázis mellett az eMAG-Extreme Digital másik fontos stratégiai pillére, hiszen egy-egy automata akár több mint 50 megrendelést is képes kiszolgálni, így az online vásárlás jelenlegi leginkább környezetbarát lehetőségét kínálja. A hálózat bővítése gyorsan halad: 2022 elejére a magyarországi automaták száma elérte a 450-et, most pedig már országszerte 529 helyszínen működnek easyboxok – lefedve az összes megyét.

Az easyboxszal kompatibilis méretű és tömegű termékek átvételére egyre többen használják a csomagautomatát: tavaly nyár elejéhez képest júniusban négyszer annyi terméket rendeltek automatába az eMAG.hu-ról.

Néhány napja pedig már a Marketplace-en árusító magyarországi és romániai kereskedők termékeit is lehetséges easyboxba kérni egységesen bruttó 690 forintért. Az egységes és jutányos csomagautomatás kiszállítási díj bevezetése révén az eMAG Marketplace-en jelen lévő kézműves termékek és kis- és középvállalatok által forgalmazott cikkek egyaránt vonzóbbá és könnyebben elérhetővé válhatnak a hazai vásárlók számára, hiszen számos esetben a korábbinál jóval kedvezőbb a kiszállítás költségük, de a legtöbb partner esetében az eMAG támogatásával eleve most vált lehetővé ez a kézbesítési mód.

2020.12.15. EMAG raktár, ÜllőFotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság
Fotó: Móricz-Sabján Simon

Mint ismert, a cég mintegy 35 milliárd forintos raktárberuházása révén középtávon 600 új munkahely jön létre. Az állam által 4,8 milliárd forinttal támogatott projekt már az első évben hozzájárul 350 álláshely megteremtéséhez. A régió egyik legnagyobb automatizált logisztikai központjának bejelentésén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: a logisztikai ágazat mostanra a hazai gazdaság zászlóshajójává vált, az új bázisról pedig hat országot szolgálhatnak majd ki.

Hatalmas logisztikai központ épül Dunaharasztiban

Magyarország egyik legnagyobb új, automatizált logisztikai központját építi fel az eMAG-Extreme Digital a városban.