A Lidl slágertermékét, a közel egy év után visszatérő játék konyhát rövid idő alatt elkapkodták a vásárlók a lánc itthoni boltjaiban – írja a Portfolio.

A közösségi oldalakon többen is arról számoltak be, hogy a játék konyha a boltlánc több üzletében is a reggeli órákban, sőt van, ahol az első percekben elfogyott.

Fotó: lidl.hu

Az előző években ezt a játék konyhát 19 990 forintért lehetett megvásárolni, idén az 50 százalékos drágulás ellenére – 29 990 forint az ára most – sokan ezt választották karácsonyi ajándéknak.

A megemelt ár ellenére még így is  jobb ár-érték arányban van a Lidl terméke, mint a többi üzletláncé. Összehasonlításképp: az IKEA saját játék konyhája 44 990 forintért kapható. 

A játék konyha november 17-től kapható a boltlánc legtöbb üzletében. Egyes üzletekbe a tavalyinál kevesebb érkezett, mert a nagy népszerűség és a felvásárlási láz ellenére bizonyos boltokban a tavalyi készlet mintegy 25-30 százaléka megmaradt december után is. 

Karácsonyi ünnepi kiadásokra százezer forintot terveznek költeni átlagosan a magyarok az idén, ebből 47 500-at szánnak ajándékra – derül ki a Cofidis Hitelmonitor legfrissebb, negyedik negyedéves kutatásból. A tavalyi karácsonyhoz képest visszafognák költéseiket a magyarok, 35 százalékuk szeretné az idén kevesebb pénzből megúszni az ünnepet. A felnőttek 18 százaléka egyáltalán nem költ a karácsonyra. 

Hamarosan nyitnak a karácsonyi vásárok Budapesten

A budapesti Vörösmarty tér ikonikus karácsonyi vására új néven, megújult programokkal és kulturális újdonságokkal nyílik meg november 18-án.

Címlapkép: Kallus György/Világgazdaság