A Penny kiskereskedelmi lánc a kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően lehetővé teszi a Széchenyi Pihenő Kártyával történő fizetést mind a 229 magyarországi egységében. Így idén augusztus 1. és december 31. között az üzletlánc boltjaiban ismét használható fizetőeszközként a – közölte csütörtökön a vállalat.

Penny Market
Fotó: Penny Market

„Örömmel jelenthetem be, hogy a Penny újra csatlakozik a SZÉP-kártya-elfogadóhelyek körébe. A teljes hálózatunk technikai felkészítése már tavaly tavasszal, az első ilyen fizetési lehetőségnél lezajlott. Augusztus 1-jétől a Penny összes üzlete újra készen áll arra, hogy a Széchenyi Pihenő Kártya is felhasználható legyen fizetésre” – nyilatkozta Kazatsay Eszter, az üzletlánc magyarországi kommunikációs vezetője.

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a Széchenyi Pihenő Kártyára utalt teljes összeg 2023. augusztus 1. és 2023. december 31. között hideg élelmiszer vásárlására is felhasználható a megfelelő tevékenységi körökbe tartozó kereskedőknél. A lehetőség kizárólag a meghatározott élelmiszer-termékkategóriákra vonatkozik, ez alól kivételt képeznek az alkoholt tartalmazó italok, illetve a dohány- és feldolgozott dohánypótló termékek.

A lehetőség csupán a kormányrendeletben szabályozott időpontig, azaz 2023. december 31-ig érvényes.