Érkezik a Lidl karácsonyi slágerterméke – ezzel a címmel adott ki közleményt a Magyarországon piacvezető kiskereskedelmi lánc. 

Kallus György / Világgazdaság
2023.09.12.
Lidl, élelmiszer, bolt, bevásárlás, üzlet,
Roham készül a magyar Lidl üzletekben: csütörtöktől vásárolható a fából készült játék konyha. Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Lidlnél évek óta, egészen pontosan 2021-től az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb karácsonyi játék a játék konyha, amelyet az idei ünnepi szezonban is piacra dobnak. Már a kampány kezdődátuma is megvan: a vásárlók november 16-tól találkozhatnak a boltok polcaira a termékkel. 

A lépés várható volt, főleg az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva. Tavaly számos üzletben tömegjelenetek és kígyózó sorok alakultak ki, akkora volt a kereslet a fából készült játék konyhák iránt. A termékre vadászók a közösségi médiában osztották meg, hogy ki éppen melyik Lidlben talált még az áruból. Ennek alapján borítékolható, hogy az idén sem marad el a roham.

Pláne, hogy a boltlánc kifejezetten kedvező árazást alkalmaz: a játékot 24 444 forintért lehet megkapni, miközben 2022-ben ugyanezért 29 999 forintot kértek. Ez mintegy 20 százalékos csökkenés. A Lidl a lépést azzal indokolta, hogy ezzel is enyhíteni kívánja a családok terheit. Ugyancsak érzékelhetően olcsóbban, 23 százalékkal alacsonyabb áron hirdették meg a másik húzóterméket, a szintén fa babaházat.

Aki érint, a Lidl játékkatalógusa már megtekinthető a vállalat weboldalán és a Lidl Plus alkalmazásban, valamint hagyományos nyomtatott formában elérhető az áruházakban is.