A MIÉP szombati országos küldöttgyűlése egyedüli jelöltként ismét Csurka Istvánt választotta meg a párt elnökévé, aki a leadott 459 szavazatból 457-et szerzett meg -- a maradék 2 voks érvénytelen volt.
A küldöttek elfogadták a párt hosszú távú stratégiáját is, bár a részletes program csak 2001 júliusára készül el. A MIÉP programjának középpontjába -- a nemzetépítő állam eszméjéből kiindulva -- a jövedelmi különbségek csökkentése, a magyar családok helyzetének javítása, a hazai kis- és középvállalkozások támogatása, valamint a külföldi tulajdonban lévő nagyvállalatok erőteljesebb megadóztatása áll.
Csurka István a globalizációt, a baloldali--liberális ellenzéket élesen bíráló beszédében elmondta: a MIÉP 2002-ben minden választókörzetben önálló jelöltet indít, s a párt célja, hogy a jelenleginél legalább háromszor több képviselőt juttasson be az Országgyűlésbe. A pártelnök szerint a MIÉP egyetlen párttal sem fog előzetes választási megállapodást kötni, s szövetségesként egyedül az alakulófélben lévő magyar keresztényszociális fórum nevű mozgalomra számít. A két választási forduló között persze lehet majd tárgyalni a jelöltek visszaléptetéséről -- fogalmazott Csurka István --, de a MIÉP csak az MSZP-vel és az SZDSZ-szel szemben hajlandó alkut kötni.
A pártelnökénél is ambiciózusabb elképzelésekről számolt be Lentner Csaba. A MIÉP-es politikus az Inforádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a Fidesz és az FKGP népszerűsége a jelenlegi gazdaságpolitika, valamint a kisgazdapártot elért korrupciós hullám miatt 2002-re annyira lecsökkenhet, hogy a mérsékelt jobboldal helyett a nemzeti radikális erő kerülhet előtérbe, s a választás sem a mérsékelt jobb- és baloldal, hanem a nemzeti radikálisok és a baloldal között dőlhet el. Lentner Csaba szerint számos fideszes és FKGP-s politikus hasonló nézeteket vall, mint a MIÉP, ezért a 2002-es választások után elképzelhető, hogy valamiféle szorosabb együttműködés alakul ki a MIÉP és a többi jobboldali párt között.