A nyári versenyek idejére megszakítják a Hajós Alfréd uszoda majd 2,5 milliárd forintos, közel két éve tartó felújítási munkálatait, és kizárólag a vízilabdaversenyek helyszínének kialakítására 1,3 milliárd forintot költ a magyar szervezőbizottság. A szabadtéri ötvenméteres és a fedett 33 méteres medence felújítása 1 milliárd forintba kerül, az összeget teljes egészében az Ifjúsági és Sportminisztérium (ISM) biztosítja. A sportesemény lebonyolításához szükséges további 300 millió forinthoz a tárca 40 millióval járul hozzá; ebből 10 millió forintot már ebben az évben a szövetség rendelkezésére bocsátottak, a fennmaradó összeget két részletben utalják ki a szervezőknek.
Az Eb-re a tervek szerint ideiglenes lelátókat építenek a medence köré. A C lelátó a jelenlegi 180 helyett 1800-2000 férőhelyes lesz, a B-t pedig az eddigi 1300-ról 3200 ülőhelyesre bővítik: így a mérkőzéseket 8-10 ezren láthatják majd a medence széléről.
Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, az Eb szervezőbizottságának (szb) társelnöke lapunknak azt mondta: az szb jelentős bevételi forrástól esik el amiatt, hogy a televízió-közvetítési díjból származó bevétel nem lehet az Magyar Vízilabda-szövetségé (MVSZ), illetve a szövetség által létrehozott és teljesen önálló büdzséjű szervezőbizottságé, mert a jogot a LEN eladta a JDR nevű francia marketingügynökségnek.
A Sportuszoda rekonstrukciója egy hosszú távú felújítási program keretében már elkezdődött, s az ISM eddig 900 millió forintot költött rá. A munkálatok csak a vízilabda Eb-t követően folytatódnak, és további 1,5 milliárd forintból 2002 tavaszára befejeződik a sportlétesítmény teljes rekonstrukciója.
A június 15--24. között megrendezésre kerülő 25. vízilabda Eb-n a sportág történetében először zajlanak majd egy időben a férfi- és a női meccsek. A szervezőbizottság jelenleg is tárgyal a LEN-nel a jegyeladásról: a tervek szerint januárban már elővételben megvásároltók lesznek a csoportblokkra és egy mérkőzésre szóló belépők, illetve azok kombinációi. Az árakról egyelőre nem nyilatkozik senki.