Január végére a választási és kormányprogram kidolgozására bizottságot állítanak fel a szocialisták -- jelentette be Kovács László pártelnök a kongresszus utáni első országos választmányi ülésén. A kormányprogram kereteit az ősszel elfogadott tizenöt éves távlati program adja majd. A program-előkészítő bizottságba várnák Németh Miklós exkormányfőt -- hangzott el a választmányi ülésen. A kormányprogram már törvénytervezeteket is tartalmaz majd, melyeket -- ha megnyerik a választásokat -- azonnal beterjesztenek a parlament elé -- ígérte Kovács László. A törvényjavaslatok a szegények helyzetének javításával, a vidék és agrárium problémáival, valamint a demokrácia erősítésével foglalkoznának. Folyik mind a 176 választókerület problématérképének elkészítése közvélemény-kutatások segítségével, hogy minél hatékonyabb kampányt lehessen folytatni; március végéig pedig összeállítják az egyéni jelöltek kiválasztásának szempontjait.
A választmány súlyának és erejének növelése a cél -- mondta az ov új elnöke, Jánosi György, aki szeretné elérni, hogy a testület erősebben ágyazódjon be a párt struktúrájába. Ez azt jelentené Jánosi szerint, hogy az ov aktívabb szerepet töltene be a párt életében, ülésein rendszeresen részt venne a pártelnök, az MSZP elnökségi megbeszélésein pedig az ov elnöke. Ez azért is fontos lenne, mert a közte és a pártelnök közti nézet- és szemléletbeli különbségeket intézményes keretek között lehetne megoldani -- fejtette ki lapunknak. Mint ismeretes, Jánosi György több lapban is nyilatkozott arról, hogy ő Németh Miklóst támogatná a párt élén. Az ov elnöke továbbá fajsúlyosabb politikusokat szeretne látni a választmány soraiban.
Az ülésen megnevezték a dabasi időközi választás MSZP-jelöltjét is: a helyi szervezet elnöke, Kovács István indul harcba a képviselői mandátumért. Kovács már tíz éve Örkény polgármestere.