BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Labdarúgó-csúcsfizetések

Futballberkekben nyílt titok: a legjobban fizetett magyar labdarúgó Illés Béla. Az MTK középpályása kb. 25 millió forintot keres évente. Ezt az összeget a milanos Sevcsenko vagy az interes Ronaldo három és fél nap alatt keresi meg. Fizetésük ugyanis heti 200 ezer euró, azaz 52,8 millió forint.

Egy átlagos magyar labdarúgó évi 7-8 millió forintot keres, az ismertebbek 17-18 millió forintot tesznek zsebre a profibajnokságban. A legjobban fizetett játékosok évi jövedelme pedig elérheti akár a 25 millió forintos álomhatárt is -- mondta lapunknak Villás Károly, a Hivatásos Labdarúgó-alszövetség (Hlasz) gazdasági igazgatója. Amíg a labdarúgók fizetése Európa legtöbb országában a nyilvánosság számára is nyomon követhető, addig Magyarországon a focisták fizetése tabu. A Hlasz gazdasági igazgatója lapunknak arra a kérdésére, hogy ki a legjobban fizetett magyar futballista, nem kívánt válaszolni. A Világgazdaság információja szerint az MTK középpályása, Illés Béla fizetése a legmagasabb a magyar profi játékosok között. Az MTK középpályása kb. 25 millió forintot keres évente.
A megkeresett összeg az alapfizetésből, a meccspénzekből és a célprémiumokból tevődik össze.
A világ legjobban kereső futballistája a 2000. évben Dennis Bergkamp volt. A holland 13 millió eurót, vagyis kb. 3,43 milliárd forintot keresett (1 euró = 264,2 forint) az idén. Az olaszok legjobban fizetett játékosa, a válogatott csapatkapitánya, Paolo Maldini "csak" 3 millió eurót, 792 millió forintot kap klubjától; exkluzív szerződéseivel -- Nike és a PepsiCo -- viszont ő is közel 13 millió eurót keresett 2000-ben. A legjobban fizetett angol labdarúgó, David Beckham idei jövedelme 12 millió euró volt. A The Mirror című angol napilap szerint a középpályásért a Barcelona akár heti 196 ezer dollárt (56 millió forint) is fizetne. A katalán klubnál azonban cáfolják a Beckham szerződtetésével kapcsolatos hírt. Az egykori keleti blokk országaiból származó focisták közül az AC Milan csatára, az ukrán Andrej Sevcsenko a legjobban fizetett játékos. Sevcsenko heti 200 ezer eurót, azaz 52,8 millió forintot kasszíroz, ugyanannyit, mint Ronaldo, az Inter támadója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.