A Szabolcs megyei Fidesz-frakció válaszlépéseket tervez, mert kisgazda--szocialista együttszavazással három bizottsági elnöki és két tanácsnoki tisztségtől fosztották meg az elmúlt héten a megyei közgyűlésben. Seszták Oszkár frakcióvezető szerint a pozícióosztásban MSZP--FKGP koalíció működik, a megyei vezetőség és a frakció ezért január eleji együttes ülésén válaszlépésekről dönt majd.
Mint ismert, a közgyűlés elnöke, Helmeczy László Fideszből való kizárásakor a korábbi 22 főről 13-ra csökkent a párt frakciójának létszáma a közgyűlésben, ám bizottsági és tanácsnoki tisztségeik száma ez ideig nem csökkent. Azt nem vitattuk, hogy aránytalan volt a bizottsági tisztségek eloszlása, de erről négypárti egyeztetéssel kellett volna dönteni -- vélekedett Seszták Oszkár, aki különösen azt fájlalja, hogy Mádi Lászlót eltávolították gazdasági bizottsági elnöki posztjáról. Ez a lépés fideszes politikusok szerint megyei szinten lehetetlenné teszi a kisgazdapárttal való együttműködést.
A négypárti egyeztetések a fideszesek rugalmatlansága miatt nem vezettek eredményre -- mondta erről Helmeczy László. Balogh Gyula, a Szabolcs megyei kisgazda elnök pedig kijelentette: semmilyen koalíciós megállapodás nincs a szocialistákkal, s az FKGP csak annyi pozíciót kapott, amennyi a törvény szerint jár.