A Független Kisgazdapártban zajló történéseket sajnálatosnak, egyszersmind a párt belügyének tartja. A politikus úgy vélekedett, hogy a kisgazdapárton belüli ellentéteknek nincs érzékelhető kihatása a kormányzásra, a koalíciós együttműködésre. Különösen Lányi Zsolt nyilatkozatának fényében kézenfekvő ez a következtetés -- állapította meg --, hiszen a kisgazdák volt frakcióvezető-helyettese kijelentette, hogy a koalíciót támogatják, még ha támogatásukat az FKGP szervezeti keretein kívül kell is kifejezésre juttatniuk.
Kövér László bejelentette: pénteken találkozik első alkalommal Kovács László MSZP-elnökkel egy televíziós stúdióbeszélgetés keretében. A szocialisták és a Fidesz elnökének találkozója szóba kerülhet "komolyabb formában" is, ha a két parlamenti frakcióvezető tervbe vett találkozója eredményes lesz -- mondta.
Egyúttal azonban nyilvánvalóvá tette: értelmetlen és felesleges a két párt közötti közeledésről beszélni. Belátható időn belül megmarad az a meglehetősen nagy távolság, amely egyebek között az eltérő múltból, az eltérő értékrendből és jövőképből fakad -- szögezte le Kövér.