BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korai kampány

A másfél hónapja megszűnt választási reformot előkészítő bizottságnak bő másfél év alatt sem sikerült eredményre jutnia a parlamenti létszámcsökkentés ügyében, ennek ellenére a politikusok mégis megszólalnak időnként az "ügy" érdekében. Most a Fidelitas kezdeményez más ifjúsági szervezetekkel tárgyalásokat, noha ebben a kérdésben nincs kompetenciájuk.

Népszerű téma a parlamenti létszámcsökkentés kérdése: újabb nyilatkozatdömping indult meg érdekében. Hiába ért elvben szinte minden párt egyet ezzel, évek óta nincs eredmény. A választások közeledtével egyre kevesebb az esély a megegyezésre.
A Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas a jövő hétre egyeztetést tervez a többi politikai ifjúsági tagozat részvételével a parlament létszámának csökkentése kérdésében -- mondta lapunknak Gyürk András, a szervezet elnöke. A Fidesz ifjúsági szervezete szerint már a következő ciklustól 100 fővel csökkenteni kellene az Országgyűlés létszámát. A törvényhozás menetrendjébe még beleférne a választójogi törvény módosítása -- véli Gyürk András, aki hozzátette, hogy megvannak a saját elképzeléseik a jogszabály-módosításról, ám ezt először a többi ifjúsági szervezetnek szeretnék bemutatni. A szándékban kellene megegyezni, hogy az legyen az üzenete a pártok felé, a következő politikai generáció meg tud állapodni egymással -- jelentette ki a Fidelitas elnöke. A találkozóra a parlamenti és parlamenten kívüli pártok ifjúsági szervezetei kapnak meghívót.
Komolytalannak tartják a kezdeményezést, bár a parlamenti létszámcsökkentés kérdésében természetesen egyetértenek -- mondta az SZDSZ Új generáció elnöke, Ónody Tamás, aki szerint egy évvel a választások előtt már nincs esély a megállapodásra, amikor pedig még lett volna idő rá, akkor Hack Péter kompromisszumos javaslatát szóra sem méltatták. A kampányfinanszírozás kérdésében kellene megegyezésre jutni, ahol az SZDSZ javasolja, hogy párt közeli civil szervezetek ne kaphassanak közpénzt, így nem lehetne a képviselő-választás során megszabott kampánypénzt átjátszani -- véli Ónody Tamás.
A Fiatal Baloldal szerint a Fidelitas által felvetett kérdés a pártok ügye.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.