Az osztrák KTM-csapat három 250 ccm-es motort bocsátott Németh Kornél rendelkezésére, ebből egyet szigorú műszaki titoktartás végett mindig a gyárban tartanak, illetve szervizelnek, és csak a futamok színhelyén adják a motoros alá -- tudtuk meg az apa és edző id. Németh Kornéltól. A tréningmotor ára közel 1,5 millió forint. Információink szerint ennek mintegy háromszorosa lehet a KTM versenyváltozata. A szakemberek állítják, a 250 ccm-es "királykategóriába" bekerülni és ott pontokat szerezni a legnehezebb. A KTM 2000 végén állította fel a Junior Teamet, amelynek négy tagja van. A vezetők célja az volt, hogy meglévő hat versenyzőjük mellé felépítsék a jövő csapatát, és legkésőbb 2002-re -- a tavaly is sikeres 125-ös és az 500-as kategóriához hasonlóan -- vb-címhez jutassák a 250 ccm-es motokrosszosokat.
A hét végi Holland Nagydíjon másodszor ugrathatja át a rajtrácsot vb-futamon a balatonszemesi motoros. Eb-bronzérmesünkkel a KTM egy- plusz egyéves -- fizetés nélküli, viszont költségtérítésekkel és eredményességének megfelelően bónuszpénzzel is járó -- félprofi szerződést írt alá a szezon kezdete előtt. A kontraktus értelmében a krosszos a tizenhat vb- és az összes Eb-futamon indul 2001-ben, valamint a mattinghoffeni székhelyű csapat miatt az ausztriai bajnokságban is szerepelnie kell -- mondta lapunknak Pánovics Péter menedzser. Korábbi eredményei miatt Németh Kornélt a KTM benevezte a freestyle Világkupa-futamokra is. A versenyző ebben a számban jelenleg a világranglista harmadik helyén áll.
A Nemzetközi Motorsportszövetség motokrosszversenyeinek megreformálása következtében 2001-től csak csapatok nevezhetnek a vb-futamokra. A korábbi versenyeken a motorosok egyénileg is kvalifikálhatták magukat a negyvenfős megméretésekre. A mentő megoldást most az jelenti a többi indulni vágyó számára, ha bevásárolják magukat valamelyik csapatba -- tudatta Pánovics Péter. Kategóriánként jelenleg két-két motorost lehet az egyfutamos vb-versenyekre delegálni. Németh Kornélnak a nemzetközi futamokon való indulási jogához szükséges nevezési díjait a csapat állja. Ennek összege a vb-versenyek esetében 750 svájci frank, azaz 130 ezer forint.