Szóbeli megállapodás született a Kincsem Park átépítésének ügyében -- tudta meg lapunk. A világszínvonalú lóversenypálya kialakítását hosszabb ideje akadályozza, hogy Ficsór János vállalkozó -- saját üzleti érdekeire hivatkozva -- nem adja hozzájárulását a park komplex, az ügető- és galopp-pályát egyaránt érintő átépítéséhez. Emiatt a Nemzeti Lóverseny (NL) Kft. tavaly bírósághoz fordult jognyilatkozat-pótlásért.
Lapunk úgy értesült, a nyár folyamán közeledett a felek álláspontja, ám a peren kívüli egyezségnek két, egymással összefüggő feltétele is van. Az egyik: a rendezési terv alapján lehetőség nyílna a telekmegosztásra -- a terület most az NL Kft., a BKV Rt. és Ficsór János osztatlan tulajdona --, amelynek lényege szerint egy helyrajzi szám alá kerülnének a lóversenypálya létesítményei. Miután így is marad egy mintegy 9000 négyzetméteres terület, amely 67 százalékban az NL Kft.-é, 23 százalékban Ficsór Jánosé, a kft. a rá eső részre eladási ajánlatot tesz a vállalkozónak.
Pécsi István pr-igazgató elmondta, az NL Kft. vezetője megkapta a felhatalmazást a telekmegosztásra a cégtulajdonos ÁPV Rt-től. Pécsi utalt arra is, hogy a 9000 négyzetméteres terület nem feltétlenül szükséges a lóversenyek lebonyolításához. Ficsór János lapunknak úgy nyilatkozott: a feltételekről szóban valóban megállapodtak, a szerződés aláírása azonban még nem történt meg. Úgy tudjuk, az NL Kft. figyelembe venné a vállalkozónak a park átépítése során jelzett, az ő üzleti érdekeit -- szerinte -- sértő észrevételeit is.
Az ügy érdekessége, hogy a Kincsem Park átépítését végző francia Bouygues cégtől az NL Kft. a mai napig nem vette át a kialakított lóversenypályát -- mivel nem találta alkalmasnak a versenyzésre --, ami azt jelenti, hogy az építkezés másfél év után továbbra is csak az első üteménél tart.