Októberben kezdi meg működését az első valódi téteket kínáló magyar nyelvű kaszinó az interneten. A kezdetben összesen hat, a tervek szerint később 25 nyelven is elérhető szolgáltatás a hagyományos kaszinójátékokkal, valamint több, a kaszinókban nem megszokott játékkal, például ultival indul -- közölte Szilágyi Tamás. A Dr. Matrix Bank Kft. ügyvezetője elmondta: a nyereséges működtetés eléréséhez szükséges rendszeres vendégkör kialakítása érdekében a cég már további 11 internetes cím bejegyzését kezdeményezte, de hosszabb távon 20-30 különböző címen és designnal kívánja elérhetővé tenni szolgáltatását.
A magyar jogszabályok jelenleg nem teszik lehetővé on-line kaszinók létrehozását, ezért az októberben induló szolgáltatás internetes elérhetőségét az Egyesült Államokban jegyezték be. A Pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint ezen a helyzeten változtathat, hogy a tárca a szerencsejátékokról szóló törvény módosításával -- többek között -- az internetes kaszinók magyarországi bejegyzését is lehetővé tenné. A tárca tervei szerint a készülőfélben lévő tervezet -- bár a kormány őszi jogalkotási programjában nem szerepel -- még ősszel az Országgyűlés elé kerül, s a jogszabály-módosítás 2002 január 1-jén lépne életbe.
Ezzel szemben a bankkártya-kibocsátó cégek körében nem osztatlan a lelkesedés a világszerte működő mintegy 1200 on-line kaszinó iránt, mivel a virtuális játéktermeket vesztesen elhagyók egy része utólag tiltakozást jelent be a tranzakció ellen arra hivatkozva, hogy visszaéltek bankkártyájával. Más esetekben viszonylag egyszerűen kideríthető, valójában mi történt, de az on-line kaszinók többsége nem maga vonja le a játékos által elveszített összeget. A szerencsét próbálók egy előre átutalt összegből tehetik próbára szerencséjüket. Ennek kiszűrésére a bankok többsége -- a nagyobb tranzakciók előtt -- minden esetben visszaigazoltatja ügyfelével, valóban végre kívánja-e hajtani az átutalást, de Nyugat-Európában így is több peres eljárás indult hasonló ügyekben. Magyarországon erre még nem volt példa. Éppen ezért a bankkártyacégek többsége nem járul hozzá, hogy kártyáikat internetes kaszinókban használják, bár egy részük -- például a Visa -- az egyes országok eltérő jogi szabályozása miatt a vele szerződésben álló bankokra bízza, lebonyolítják-e az internetes szerencsejátékokkal kapcsolatos tranzakciókat, mérlegelve a jogi, illetve más kockázati tényezőket.