Hogyan lesz egy bölcsészhallgatóból süteménygyár- és kávémanufaktúra-tulajdonos? Az egyetem elvégzését követően korántsem ilyen célok lebegtek Egri Orsolya szeme előtt, bár elmondása szerint mindig is az egyedi dolgok vonzották. Az egyetemi évek alatt angol fordításból kereste kenyerét, ahol a különlegességet az anyanyelvi lektor jelentette, aki nem volt más, mint későbbi férje, Joe. Ezt követően a lakberendezés felé vette az útját, amikor az art deco stílus még messze volt a divathullámtól. A siker nem kerülte el, ám olyan dologgal szeretett volna foglalkozni, amely kiegyensúlyozottabb üzletmenetet s valamivel stabilabb bevételi forrást jelent. Ezúttal a múltba nyúlt vissza, a választás pedig a cukrászatra esett, hiszen a legridegebb 50-es években is ez volt az egyetlen maszek üzlet, amely "működött". Létrejött a Classic Farm cég, a gyárat egy tönkrement asztalosüzemből alakították ki, ám a feladat így sem volt egyszerű: olyan termékpalettát kellett kialakítani, amely hiányzott a magyar piacról. Így született meg Joe amerikai nagymamájának receptjei alapján a répatorta, a csokis cookie és a sárgarépás muffin, amely most már nem hangzik olyan idegenül, ám több évvel ezelőtt úgy tűnt, meglehetősen nehéz fába vágták fejszéjüket. A türelem és a kitartás azonban kezdte meghozni gyümölcsét, s jelenleg már közel 300 megrendelőjük van. A legfontosabb, hogy természetes alapanyagokból készülnek a torták, nem használunk aromát, valódi gyümölcsök, mák, török mogyoró, fűszerek kerül a süteményekbe - hangsúlyozza, bár a minőség mérsékli a profitot.
A sütemény után akár logikusnak is tűnhet, hogy a kávé is rabul ejtette. Kapóra jött, hogy egyik állandó megrendelőjük, a Balzac kávéház tulajdonosai is új irányt kerestek, s egy új kávémárka kialakításában mindhárman fantáziát láttak. A kávémanufaktúra nem teljesen új, hiszen erre volt példa hazánkban is, csak éppen a világháborút követően teljesen eltűnt. A Qawával ezt a kultúrát szeretnénk feléleszteni, s úgy tűnik, erre van is igény - világítja meg lépésük mozgatórugóit Egri Orsolya, aki meglepő módon nem iszik kávét. S miben tudnak versenyezni a nagy márkanevekkel, mint az Illy avagy a Segafredo? A frissességben - hangzik a válasz. A nagy cégeknél 1-2 perc a pörkölési idő, ez a Qawánál 15-20 percet vesz igénybe, és így a kávé aromája jobban érvényesül. A Qawánál további különlegesség is tetten érhető, a biokávé ugyanis a kezdetektől ott szerepel a palettájukon. A saját készítésű sütemények és a speciális kávékülönlegességek után logikus lépésnek tűnik a saját kávéház létrehozása, s bár az átalakított buszpályaudvar némileg távol esik a korábban kedvelt art deco stílustól, de a kulturális programok mindezért kárpótolják. Egri Orsolya szerint ugyanis éppen a kultúra támogatása segített abban, hogy az önkormányzat őt hirdette ki nyertesnek a pályázaton, bár mint megjegyzi: az esélytelenek nyugalmával adta be ajánlatát. A szorgalom, a kitartás semmit nem ér, ha nincs mögötte egy stabil családi háttér, főként, ha a nulláról kell valamit kezdeni - hangsúlyozza. Szeretem a kávéházi miliőt, azt, hogy ide nem csak alternatívok vagy kizárólag yuppie-k járnak, hanem idősek, fiatalok egyaránt, s egyre több a törzsvendégünk is - mondja. Kulturális téren is egyedit próbálnak nyújtani. A legelső kiállítást az utcákon talált egykori családi fotókból Szepessy Ákos rendezte, az első sikeres programot több hasonló követte. Ilyen volt az építészeti kerekasztal-beszélgetés, Karinthy Ferenc Dunakanyar című kétszemélyes színdarabjának előadása, az irodalmi felolvasóestek, avagy az 1960-as éveket időző divatbemutatójuk. Hamarosan pedig Kertész Imre egyik novellájának helyszíneként láthatjuk viszont a kávéházat. A legfontosabb nyereség számomra, hogy a programjainkon telt ház van, és nagyon szeretem amit csinálok - mondja befejezésképpen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.