Közélet

Kármán Irén: Magyarországnak nincs bukott politikusa

Kármán Irén a Nap-keltében beszélt arról, hogy tud konkrét neveket, cégeket és vállalkozásokat, melyek bizonyíthatóan részt vettek az olajügyekben. Az újságírónő személyesen is felkereste az egyik érintettet telefonon. A plasztikai sebészként tevékenykedő férfi nem is tagadta a vádakat, majd hozzátette, ebben az országban nincs olyan, aki nem csal adót. Kármán Irán azt állítja, őt az a pénz foglalkoztatja, amely olyan vállalkozások felépítésére folyt el, melyek ma már legálisan működnek.

Az újságírónő ügyvédje, Gál Péter nem bízik abban, hogy a kihirdetett első fokú ítélet után még érdemben változhat a nyomozás. Az ügyvéd szerint Kármán bántalmazóit sem fogja megtalálni a rendőrség.

Kármán Irén szerint Magyarországnak nincs bukott politikusa: néha 1-1-et látványos történet kikerül a nyilvánosság elé, mint a Zuschlag is, de igazából nem kell soha senkinek lemondani a székéről a "ballépése" miatt.

Gál Péter ügyvéd is hasonló véleményen van, úgy véli az átlagemberek ma abban a tudatban élnek, hogy kicsit nem érdemes lopni, csak nagyot, mert akkor biztos, hogy nem kerülnek börtönbe. Mint mondja, ebben az országban hozzá vagyunk szokva, hogy az Energol-ügyhöz hasonlóan más vizsgálat sem jut megnyugtató eredményre. Nem a bírósággal van a baj, hanem rosszak a jogszabályok és nem elég jók a rendőrök.

Kapcsolódó cikkek