Közélet

Tele van rovott múltú képviselővel a parlament - Érdekes lista készült Olaszországban

Körülbelül hetven olyan képviselő foglal helyet az április 13-14-én újjáválasztott törvényhozásban Olaszországban, akinek korábban már megyűlt a baja az igazságszolgáltatással - állítja két olasz újságíró.

  Marco Travaglio és Peter Gomez még a két héttel ezelőtti voksolást megelőzően publikálta feketelistáját "Ha ismered őket, kerül el őket" címmel. Oknyomozó-tényfeltáró újságírói munkájukra hivatkozva azt állítják, hogy az előző parlament két házában összesen 91 ilyen rovott múltú honatya foglalt helyet (ez a teljes képviselői és szenátori összlétszám tíz százalékának felel meg), tehát a mostani 70-es szám akár jelentős előrelépésnek is tekinthető.

A meggyanúsítottak jelentős része persze azonnal visszautasította a vádakat. Deborah Bergamini, a választásokon győztes Szabadság Népe képviselője (korábban maga is a Bloomberg újságírója) például határozottan cáfolja, hogy bankrablási ügyben nyomoztak volna ellene. A feketelistán azonban természetesen maga a leendő miniszterelnök, Silvio Berlusconi is szerepel, aki ellen jelenleg is két per van folyamatban.

Kapcsolódó cikkek