Közélet

Szávay hidegrázó kezdés után hengerelt

Ági szerdai ellenfele, a román Niculescu már 5:3-ra is vezetett, és csak két labdára volt a győzelemtől. Szávay harmadik fordulós sikerével, már biztos, hogy élete legjobb felnőtt teljesítményét nyújtja Wimbledonban.

A találkozó nyitószettjében a 15. helyen kiemelt magyar vette el először riválisa adogatását (2:2-nél), aki viszont rögtön visszabrékelt, így jutottak el 5:5-ig. Ekkor néhány hiba a világranglistán 87.  Niculescu javára billentette a mérleget, ezzel 52 perc alatt az övé lett a játszma. A folytatás meg ijesztőbben alakult a Vasas kiválósága számára: a román teniszező 3:0-ra, majd 5:3-ra is vezetett, és 30-15-nél - ráadásul saját szervájánál - két labdára volt a diadaltól. Szávay azonban összeszedte magát, és hősies küzdelemben megszakítás nélkül négy gémet nyerve kiegyenlített.

Ellenfele teljesen megroggyant az elszalasztott lehetőségtől, a 19 éves magyar pedig lehetőségeit immár remekül kihasználva 4:0-ra elhúzott. Innen pedig nem volt visszaút, így Szávay végül 2 óra 43 perces csatában jutott a 32 közé, ahol a 20. kiemelt olasz Francesca Schiavonét legyőző spanyol Anabel Medina Garriguesszel mérkőzik majd.

Szávay Ágnes (15.)- Monica Niculescu (román) 5:7, 7:5, 6:2

Ági nem sokat pihent a meccs után, ennek ellenére az egyéni után párosban - Dinara Szafina oldalán - is győzni tudott. Az előkelő tizedik helyre rangsorolt magyar, orosz duó két játszmában verte a Tathiana Garbin, Marija Koricceva olasz, ukrán kettőst, a következő körben az Emilie Loit, Pauline Parmentier francia páros lesz az ellenfelük.

Szávay, Szafina (magyar, orosz, 10.)-Garbin, Koricceva (olasz, ukrán) 6:2, 6:1

Monica Niculescu hengerelt szafina hidegrázó kezdés Wimbledon Koricceva Szávay Garbin
Kapcsolódó cikkek