Közélet

Van miniszter, aki nem vesz ki szabdságot - Főként júliusban nyaral a kormány

Gyurcsány Ferenc július elején vesz ki néhány nap szabadságot, de egyelőre nem tudni, hová utazik. Távollétében Kiss Péter kancelláriaminiszter helyettesíti, aki július második hetében megy kéthetes szabadságra.

Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter július másodikától megy el tíznapos pihenésre, Szilvássy György titkosszolgálati miniszter szintén júliusban két-három hétre. Szekeres Imre honvédelmi miniszter az olimpia első hetére utazik ki Pekingbe mint a Magyar Triatlon Szövetség elnöke - írja a Népszabadság

Az olimpia a sportért felelős Gyenesei István szabadságát is befolyásolja: az önkormányzati miniszter augusztusban Pekingbe utazik, de előtte július 14-től a teljes hónapot pihenéssel tölti - Magyarországon.

Hiller István az augusztust választotta: a kulturális tárcáért felelős politikus a hónap első két hetét veszi ki. Olaszországba megy. Szabó Imre környezetvédelmi miniszter júliusban és augusztusban is kivesz egy-egy hetet. Akárcsak Draskovics Tibor igazságügy-miniszter, aki júliusban egy hetet, augusztusban kettőt tölt távol. Szabó Pál hírközlési, közlekedési és energiaügyi miniszter nem pihen. Lapunknak azt mondta: eddig sem volt "szabadságra járó típus".

 

Peking szabadság nyaral kormány
Kapcsolódó cikkek