Közélet

Kolonics edzője nem tudja, milyen célt szolgáltak a tapaszok

Nem tudja Kolonics György edzője, milyen célt szolgálhattak azok a tapaszok, amelyeket a múlt kedden meghalt sportoló testén találtak a mentősök.

Ludasi Róbert a Klubrádiónak azt mondta: annyit tud, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság által bevizsgált és jóváhagyott tapaszokról van szó.

Előzőleg nyílt levelet írtak Kolonics György edzőjének az Országos Mentőszolgálat Központi Rohamcsoportjának munkatársai, amelyben felvetik: Ludasi Róbert miért nem beszél arról, milyen tapaszok voltak a sportoló testén, és vajon milyen szerepet játszhattak ezek a bekövetkezett tragédiában. A levél aláírói azt írják: a legjobb szakmai tudásuk szerint dolgoztak Kolonics György ellátásánál is.

Az edző azt állította, a mentősök 37 perc alatt értek a csepeli telepre, az Országos Mentőszolgálat belső vizsgálata szerint viszont a bejelentéstől számítva 20 perc alatt kiértek. Ludasi Róbert utóbb a közrádiónak nyilatkozva visszautasította a levélben foglaltakat. Az edző úgy fogalmazott: nincs miért bocsánatot kérnie, mivel kb. 50-en végignézték, mi történt, ő pedig többször is odament megkérdezni, nem kellene-e defibrillátort alkalmazni.

tapaszok Kolonics György Ludasi Róbert
Kapcsolódó cikkek