Közélet

Legyen Fair vezető! Kampány a fair közlekedésért

Egyre több autó, egyre nagyobb füst és szmog, egyre több ideges ember az utakon – ez jellemzi leginkább Budapest és általában a városok utcáit.

Az ideges vezető kevésbé figyelmes, így sajnos a közlekedés is egyre kevésbé biztonságos. Az Autó-Motor kezdeményezésében indul a Fair vezető figyelemfelkeltő kampány, amelyhez több, az autósportban és a vezetésben jártas sztár is arcát adja, hogy felhívja a figyelmet a fair közlekedésre.

Az Autó-Motor kiemelt figyelmet fordít arra, hogy hasábjain teret adjon a közlekedésbiztonság kérdésének. Így indult útjára az Autó-Motor Fair vezető program, amelynek keretein belül a közlekedés valamennyi szereplőjének érdekében az írt és íratlan szabályok tudatosítására helyezi a fő hangsúlyt.

A kampány közel négy hónapig tart, és nem a KRESZ értelmezéséről, hanem sokkal inkább azokról a problémákról szól, amelyek jellemzik a mindennapi, bármelyikünkkel előforduló közlekedési szituációkat: az irányjelző használatáról, a gyalogosokkal szembeni figyelmességről, és általában a felelősségteljes, „normális” közlekedésről. Az utakon tapasztalható általános morál javítását célzó kezdeményezés hitvallásához több olyan sztár is csatlakozott, akik igencsak otthon vannak az autózásban és a közlekedés témakörében.

A kampány vezetője és arca az Autó-Motor főszerkesztője, Szabó Róbert, őt szakmai grémiumként Répa és Palik László segíti.

Autó-Motor fair vezető kampány
Kapcsolódó cikkek