Közélet

Nem találtak komoly elváltozást Kolonicsnál

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke szerint a csütörtöki boncolás során nem találtak a rendkívüli halált megmagyarázó komoly elváltozást a kedden elhunyt Kolonics György testében.

"A boncolási jegyzőkönyvet nem láttam, mert az egyelőre nem publikus, információim a válogatott orvosától származnak" - mondta  az MTI-nek az MKKSZ elnöke. A sportvezető megerősítette a Híradó információját, hogy a  szövettani és toxikológiai vizsgálatok egy részét a Nemzetközi  Doppingellenes Ügynökség (WADA) bécsi laboratóriumában is elvégzik.

"Ez egy teljesen szokványos eljárás az elhunyt élsportolók  esetében" - jelentette ki Baráth. "Szeretném leszögezni, hogy nem azért vizsgálódnak Bécsben is, mert bármilyen doppinggyanú merült fel. Aki egy kicsit is ismeri Kolonics pályafutását, annak eszébe sem jut ilyet feltételezni."

A 36 esztendős Kolonics György kedden, edzés közben rosszul  lett, elveszítette eszméletét, páros társa, Kozmann György és trénere Ludasi Róbert szívmasszázzsal és mesterséges lélegeztetéssel  igyekeztek életben tartani, de nem jártak sikerrel, ahogy a kiérkezett mentők sem. Halálát az első diagnózis szerint hirtelen  szívleállás okozta. Kolonics Kozmann Györggyel 500 és 1000 méteren is indulási jogot  szerzett a pekingi nyári olimpiára. Az új párosok összetételéről péntek délig születik döntés.

MTI-->

talál Kozmann György komoly Ludasi Róbert kolonics elváltozás
Kapcsolódó cikkek