Közélet

Sidi Péter leendő pekingi ellenfeleit is legyőzte

Sidi Péter komáromi sportlövő, a pekingi olimpia biztos résztvevője hétfőn délután Svájcban világcsúccsal lett aranyérmes a XIV. Számszeríjász Világbajnokságon, Berg városában.

Edzőjével, Kisvárdai Istvánnal, a hat órakor véget ért döntő után néhány perccel beszéltünk telefonon. – Peti tartotta a formáját, megverte a mezőnyt – összegezte a versenyt Kisvárdai, de ennél több történt. Sidi hatvan lövésből összesen 593 kört lőtt. Eredménye világcsúcsnak számít. Nagy is az öröm, tudtuk meg az edzőtől, aki nem felejtette el megemlíteni azt sem, hogy a magyarok csapatban a harmadik helyet szerezték meg, vagyis Sidi, a szintén komáromi Somogyi Péter és a Honvéd Kossuth Lövész Klub színeiben induló Jákó Csaba triója jól teljesített.

Sidi Pétert a döntő után egyből doppingkontrollra vitték, de ez természetes a jó eredmény után. Kisvárdai sem izgult, inkább arról beszélt, hogy a hétfői megnyitó is nagyon szép volt, és hogy nem számítottak a világcsúcsra, de jól jön a kedvcsinálás az ötkarikás játékok előtt. – Egyre többen jönnek át az olimpiai versenyszámok képviselői közül a számszeríjas versenyekre. Peti az utóbbi három-négy világbajnokság mindegyikén megjelent, több érme is van már. Itt, Svájcban is találkoztunk pekingi ellenfelekkel – mesélt az edző, akitől azt is megtudtuk, hogy a számszeríj használatához hatalmaserő kell, és hogy még ma is vár egy harmincméteres versenyszám a komáromi sportlövőre Svájcban.

Peking Svájc Sidi Péter Kisvárdai István legyőz
Kapcsolódó cikkek