Közélet

Szomorú búcsúztató Tatán - Irány Peking!

A pekingi indulás előtt szombaton Tatán, az edzőtáborban búcsúztatták el hazánk százhetvenegy olimpikonját. Az ünnepélyes búcsút beárnyékolta az emlékezés Kolonics Györgyre.

Az ünnepélyes búcsút beárnyékolta az emlékezés Kolonics Györgyre. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke felolvasta Jacques Rogge NOB-elnök levelét, amelyben együttérzését fejezte ki a gyászban. Az olimpiai zászlóra Schmitt Pál feltűzte a fekete szalagot. A MOB-elnök, az emlékezés után, az olimpiai csapathoz szólt - írja a www.kemma.hu

– A magyar olimpiai csapattól évtizedek óta Tatán köszönünk el. Az idők során a tatai talákozó már kabalává vált a magyaroknak – kezdte beszédét Schmitt Pál, majd gratulált ahhoz, hogy a megjelentek tagjai a világ tízezer legjobb sportolójának. Önök az elkövetkező hetekben nemcsak sportolói, hanem nagykövetei lesznek Magyarországnak. A nemes cél nagy felelősség is, hogy tisztán, szolidárisan, magabiztosan versenyezzenek – mondta a MOB elnöke, akinek köszöntőjét Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszéde követte.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

MOB Gyurcsány Peking kolonics Schmitt
Kapcsolódó cikkek