Közélet

Tatán gyakorol a női kézilabda-válogatott

Egy hónap múlva már Kínában edz, addig előkészületi mérkőzéseket játszik női kézilabdaválogatottunk. Előbb az olimpia házigazdájával, Kínával, majd Kazahsztánnal csapnak össze Görbicz Anitáék.

Augusztus 9-én Svédország ellenében már olimpiai csoportmérkőzéseiket is megkezdik. Menetelésük remélhetőleg minél tovább tart majd. Ezért dolgoznak sokat a játékosok Hajdu János szövetségi kapitány irányításával a Tatai Edzőtáborban. A 19 fős keret, amely az elutazásig 14 főre apad, napi két edzést végez, sőt esténként egyénre szabott technikai-taktikai képzést is kapnak a lányok.

A játékosok ott jártunkkor a kapura lövést gyakorolták, különböző formációkban. Csak úgy záporoztak a lövések, Herr Orsolya és Pálinger Katalin alig győzte hárítani azokat. A csapatsportágak közül a vízilabdázók mellett tőlük várja a magyar szurkolótábor a jó szereplést – amely akár dobogó is lehet. A nagy utazásig, azaz augusztus 2-ig még több felkészülési meccset is játszik női válogatottunk. Romániával előbb Kolozsváron július 16-án csap össze, majd Nyíregyházán 18- án lesz a visszavágó. Július 21- től skandináv túrán vesz részt a csapat Norvégiával, Dániával,esetleg csoportbéli ellenfelével Svédországgal mérkőzik az együttes. Július 30-án még kétnapos tatai összetartás lesz, majd irány Peking.


 

Pálinger Katalin Tata kézilabda-válogatott Herr Orsolya Dánia Norvégia gyakorol
Kapcsolódó cikkek