Közélet

U19-es Eb: vereség az elődöntőben Olaszországtól

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott Olaszországtól a Csehországban zajló Európa-bajnokság elődöntőjében és bronzérmesként zárta a tornát.

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott Olaszországtól a Csehországban zajló Európa-bajnokság elődöntőjében és bronzérmesként zárta a tornát. Sisa Tibor együttese a legjobb négy közé jutással már korábban biztosította helyét a jövő évi U20-as világbajnokságon.

A magyar válogatott a találkozó jelentős részében nemcsak egyenrangú ellenfele volt Olaszországnak, hanem jobban is játszott ellenfelénél. Németh Krisztiánt képtelenek voltak tartani a rivális védői. A 65. percben a csereként beállt Forestieri használta ki a magyar védők hibáját. Ezután Sisa Tibor együttese kitámadott, így az olaszoknak is több helyük maradt a támadások építésére.

A magyarok mindent megtettek az egyenlítésért, a játék képe alapján nem is érdemeltek vereséget, de az olaszok megőrizték előnyüket. "Két nagyszerű csapat jó meccsét láthatták a nézők, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült még boldogabbá tenni drukkereinket, mert hiába játszottunk jól, az egyetlen gólt az olaszok szerezték" - mondta a magyar szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján Sisa Tibor szövetségi edző. "Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a srácokra és talán nem túlzás, ha azt mondom: mi is megérdemeltük volna, hogy  bejussunk a döntőbe." A magyar szövetség tájékoztatása szerint a válogatott csütörtök reggel 9 órakor indul vissza Budapestre és várhatóan 15:30 és 17 óra között érkezik meg az MLSZ székházához.

Foci U19 Magyarország Olaszország futball
Kapcsolódó cikkek