Közélet

Igaly nem jutott döntőbe, 13. lett

A címvédőként indult Igaly Diána nem jutott be a döntőbe a női skeetesek között a pekingi olimpián, miután az alapversenyben csak 66 korongot ért el és ez kevés volt a legjobb hat közé kerüléshez.

Az athéni játékok győztese - aki négy évvel korábban, Sydneyben harmadikként zárt - a rajt előtt óvatosan úgy fogalmazott, hogy a fináléba, azaz az első hat közé szeretne kerülni, de azért hozzátette, hogy mindent elkövet címe megvédéséért.

Igaly a selejtezőben az aktuális világbajnok német Christine Brinkerrel, a brit Elena Little-lel, az ausztrál Natalia Rahmannel és a 2000-ben előtte győztes, 2004-ben viszont mögötte harmadik azeri Zemfira Meftahetgyinovával került egy ötösbe. Az első sorozata nem sikerült túl jól, a negyedik pozícióból elhibázta az egyik célt, majd a következőből kettőt is, így 22 koronggal zárta az első 25 lövést, ami a 19 fős mezőnyben a 11. helyet érte. Az élen ekkor három hibátlanul teljesítő lövő, Brinker, az olaszok klasszisa, Chiara Cainero, valamint az Athénban és a legutóbbi vb-n egyformán második kínai Vej Ning (Wei Ning) állt.

sportlövészet igaly diána olimpia peking 2008
Kapcsolódó cikkek