Közélet

Kínaiakkal üzletel a szélsőjobboldali politikus – Anyagi nehézségek Le Pennél

Jean-Marie Le Pen, a szélsőjobboldali Nemzeti Front vezetője bejelentette: a pártközpont épületét eladja egy sanghaji egyetemnek. Az anyagi nehézségek leküzdésére golyóálló autóját már értékesítette az Ebay-en keresztül.

"Franciaország maradjon a franciáké" - ezzel a szlogennel kampányolt Le Pen több választás alkalmával. A 79 éves szélsőjobboldali pártvezér azonban mostanra 9 millió eurós tartozást halmozott fel, mivel a 2007-es választások kampányköltségeit gyakorlatilag egészében véve pártjának kellett állnia – értesült a Le Monde.

A Nemzeti Front szóvivője nemrég jelentette be: egy Sanghajban működő egyetem hivatalos vételi ajánlatot tett a pártközpontra. Értesülések szerint 12-15 millió eurót fizet az egyetem a Párizs nyugati részében található elegáns épületért – írja a BBC.

A meg nem nevezett kínai egyetem információk szerint francia nyelviskolát indít majd a volt pártszékházban, amelyet a hetvenes években egy milliomos támogató adományozott a Nemzeti Frontnak. A párt korábban már konfliktusba került a kifizetetlen számlák és lejárt kölcsönök miatt. Az anyagi nehézségeket mutatja az is, hogy Le Pen az Ebay-en már elárverezte golyóálló autóját.

nemzeti Le Pen szélsőjobboldali
Kapcsolódó cikkek