Közélet

Árpádsávos egérpadok, gárdakendők, Vivat Victor! Dübörög a jobboldali üzlet

Virágzik a szélsőjobb piaca. Rohamtempóban bővül a turulmadárral, Nagy-Magyarországgal, árpádsávval díszített tárgyak és ruhaneműk kínálata. Sőt egyre népszerűbb a Vivat Victor! történelmi stratégiajáték – írja a 168óra.

Budán a turulszobor közelében két „nemzeti” könyvesbolt is működik. mindkettő két éve nyílt meg. Az egyik bejárata székelykapu-imitáció, fölötte címeres nemzeti lobogó. A bolt polcai őstörténeti, a Szent Koroma, ötvenhat, a trianoni békekötés történetét feldolgozó kötetekkel vannak teli. De a könyvek között ott van a Gede Bt.-től a „Szálasi Hungarizmusa” is.

Az Őseink nyomában és az Őseink írása társasjátékokon kívül „páratlan szórakozást” ígér a 750 forintos Szürke Péter nevű kártyajáték, ajánlója szerint: „Fekete Péter napjainkba ültetve, a Medgyessy Péter vezette kormánytagokkal játszhatunk.” Az árpádsávval és apostoli kereszttel díszített Nagy-Magyarország-ablakképek 500-600 forintért kaphatók. Hasonló mintájú faliszőttesek, poháralátétek, kiegészítők, kulcstartók, medálok, egérpadok, autóillatosítók, nyakkendőtűk, zoknik, pólók, sapkák, cigarettatárcák, „múltidéző” képeslapok, gárdakendők is szép számban forognak a jobbos kereskedelemben.

A „magyar nemzet totemmadarát” a turulszobrot ezüstben potom 40 ezerért kínálják. A harci fokosok, buzogányok, lándzsahegyek ára 6300 forinttól 12 ezerig terjed. A szélsőjobb netes piaca talán még ennél is nagyobb – számol be a 168óra. Az egyik radikális szervezet oldaláról két kattintással máris Tomcat nevű netes pólóboltba jutunk. Itt rendelhető meg például sok botrányt kavart kuruc.info feliratú póló.

Egyre népszerűbb a Vivat Victor! történelmi stratégiajáték is. Középkori törvényeken alapul: a játékosok földesurak, a királyi címért harcolnak. A játék honlapján a Szent Korona Rádió, a Bombagyár blográdió és a kuruc.info bannere villog.

Fekete Péter Medgyessy Péter turul Őseink nyomában
Kapcsolódó cikkek