Közélet

Ausztráliában kezdi újra Armstrong

A januári ausztrál körversenyen tér vissza Lance Armstrong amerikai kerékpároslegenda.

A Tour de France hétszeres győztese három éve vonult vissza, majd szeptember 9-én bejelentette: jövőre újra versenyez, és szeretné újra megnyerni a franciaországi viadalt.

A Tour Down Under szervezői nagy örömmel közölték, hogy Armstrong szerepel a január 20. és 25. közötti, hatszakaszos versenyen. Azt még nem lehet tudni, hogy mely csapat színeiben, de Armstrong várhatóan magyar idő szerint szerda este New Yorkban ezt is bejelenti.

Az AP hírügynökség kazah üzleti körökből úgy értesült, hogy az amerikai bringás az Astana csapatánál tér vissza. Az együttes vezetője az a Johan Bruyneel, aki Armstrong közeli barátja, és éveken át dolgoztak már együtt. A kazah istálló jelenlegi sztárja, a spanyol Alberto Contador már jelezte: ha Armstrong jön, ő távozik.

– Megillet az a jog, hogy harc nélkül én legyek a csapat első számú versenyzője. Ha Armstrong jön, bonyolult helyzet áll elő, és nagyon bántana, ha ő lenne a kedvezményezett. Szándékaim szerint maradok az Astanánál, mert 2010-ig szól a szerződésem, de már sok előnyös ajánlatot kaptam – mondta Contador, aki idén megnyerte a Giro d’Italiát, valamint a vasárnap zárult Vuelta a Espanát, tavaly pedig a Tour de France-on diadalmaskodott. A három nagy körversenyen eddig csak öt kerekes tudott győzni.

Ausztrália kerékpár Armstrong visszatérés
Kapcsolódó cikkek