Közélet

Három évtized után került elő a meztelen nő - Fotók

Rábukkant az olasz rendőrség arra az olajképre, amelyet még 33 éve lovasítottak meg egy dúsgazdag milánói család gyűjteményéből. Pierre-Auguste Renoir egy meztelen nőt ábrázoló festményének értékét 500 ezer euróra, vagyis több mint 121 millió forintra becsülik a szakértők.

Megtalálták azt a francia impresszionista képet, amit még 33 éve loptak el egy milánói család magángyűjteményéből. Pierre-Auguste Renoir egy meztelen nőt ábrázoló olajfestményére az olasz rendőrség azt követően bukkant rá, hogy fülest kaptak egy híres műkritikustól.

Vittorio Sgarbi, miután egy művészeti galéria tulajdonosa felkérte arra, becsülje fel a szóban forgó kép értékét, gyanakodni kezdett annak kétes eredetére, és értesítette a hatóságokat. Az olasz rendőrség szeptember 26-án elkobozta a rég eltűnt képet a 68 éves riccionei galériatulajdonostól, akit két feltételezett társával együtt letartóztattak.

A milánói család előkerült Renoir-festménye mellett a hatóságok elkoboztak egy Édouard Manet-hamisítványt is. Ez utóbbit a galéria tulajdonosa szintén Vittorio Sgarbival becsültette fel, nyilatkozta Giovanni Nistri helyi rendőrfőnök.A több mint három évtizede, 1975-ben ellopott impresszionista alkotás szakértői becslések szerint mintegy 500 ezer eurót, azaz körülbelül 121,2 millió forintot ér.

További lopott festmények és történetük a galériában.


[enews_gallery id='209371']

festmény lop renoir kép tolvaj
Kapcsolódó cikkek