Közélet

Hőség lesz hétvégén - Ismét kinyit a Palatinus

Hétvégére ismét kinyit a budapesti Palatinus, az időjárás előrejelzések szerint ugyanis rendkívüli hőség várható. A strand reggel 10-től várja a vendégeket.

A strandszezon hivatalosan már véget ért, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. által üzemeltetett strandok augusztus 31-én bezártak, a medencék vizét leeresztették. A szokatlan szeptemberi kánikula miatt azonban az országos tiszti főorvos a hétvégére másodfokú hőségriasztást rendelt el. Különösen szombaton és vasárnap lehet nagy melegre számítani, így minden bizonnyal sokan szeretnének fürdeni.

A Palatinuson kívül további öt helyen lehet majd strandolni Budapesten. A Dagályon a nyári medencék majd mindegyike szeptember végéig működik, októbertől pedig fürdőként üzemel tovább. A Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda is nyitva lesz, és persze a Széchenyi, a Lukács és a Gellért Gyógyfürdő kültéri medencéi is várják a fürdőzőket. A „Strandváró program” keretében a Dagályra hétfőnként továbbra is 50 százalékos kedvezménnyel lehet fürdeni egész szeptemberben. A többi fővárosi fürdő a szokásos rend szerint üzemel.

hőség Palatinus
Kapcsolódó cikkek