Közélet

Csend, rend és fegyelem

Nem sokáig maradtak vezetőedző nélkül az élvonalban újonc Budapest Bank-Kecskeméti KC férfi kézilabdázói. Hétfőtől Skaliczki László a tréner.

A szakember 2001 őszétől ez év augusztus végéig volt a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya. A hétfő délutáni edzést már Skaliczki László irányításával végezte az elmúlt fordulóban Győrben győztes kecskeméti gárda. A tréning előtt a nagy tekintélyű szakember négy szóban határozta meg a jövőbeli közös munka követelményeit: „csend, rend, figyelem és fegyelem”.

Vörösmarty Attila, a klub ügyvezetője elmondta, hogy az új edzővel szemben az elvárás egyértelmű: tartsa bent a csapatot az élvonalban.

– Amikor a kecskemétiek megkerestek azzal, hogy vállaljam el az együttes szakmai irányítását, nagyon szimpatikus volt számomra a felvázolt koncepció, mely szerint komoly szponzori háttérrel stabil élvonalbeli együttest szeretnének kialakítani. Rövid gondolkodás után igent mondtam a felkérésre – foglalta össze röviden a klubhoz szerződésének hátterét Skaliczki László. Új csapatáról annyit mondott, hogy az előkészületi mérkőzések során ugyan látta játszani, de az ott látottakból nem vonható le messzemenő következtetés, hiszen akkor a felkészülési időszak közepén volt az együttes.

Skaliczki a játékosok többségét korábbról jól ismeri klubcsapatokból és válogatottakból egyaránt. Arra a kérdésre, hogy tervez-e változást, erősítést a keretben, annyit mondott, hogy felméri a keret összetételét és képességeit; az esetleges változtatásokról, új igazolásokról később döntenek.

– Azt megígérhetem, hogy olyan csapatot látnak a nézők a pályán, amelyik megszakad majd a sikerért – jelentette ki az új kecskeméti vezetőedző.

kézilabda edző skaliczki lászló Kecskemét
Kapcsolódó cikkek