Az AEGON Magyarország ZRT. 2006-ban a Bárka Színházzal együttműködve indította útjára a Képzett társítások - AEGON-estek a Bárkában című irodalmi-művészeti sorozatot. Az estek házigazdája a kezdetektől Alföldi Róbert. Miután a színész-rendező július 1-jétől a Nemzeti Színház főigazgatója, így a színidirektor új munkahelyén rendezik meg az idei évadtól a beszélgetős-összművészeti sorozatot. Az október 30-án este hétkor kezdődő esten Alföldi Róbert Térey Jánossal és az idei év AEGON-társdíjazottjával beszélget.

Az AEGON Magyarország Zrt. 2006-ban alapította az AEGON Művészeti Díjat azzal a céllal, hogy elismerje a kiemelkedő kortárs irodalmi teljesítményeket. A tekintélyes összegű díjat élő magyar író kaphatja, az előző évben napvilágot látott, kiemelkedő jelentőségű szépirodalmi művéért. Az elismerést és az azzal járó nettó hárommillió forintot első ízben Spiró György vehette át Fogság című regényéért, 2007-ben Rakovszky Zsuzsa kapta meg a díjat Visszaút az időben című kötetéért. Az irodalmi díj mellé, az AEGON társdíjat is alapított, amelyre a díjazott író jelölhet kortárs magyar művészt. Spiró György javaslatára az első AEGON Művészeti Társdíjat és a nettó kétmillió forintot Jeney Zoltán zeneszerző vehette át Halotti szertartás című művéért. Rakovszky Zsuzsa pedig Vojnich Erzsébet festőművészt jelölte a társdíjra.

Az AEGON Művészeti Díj 2008-as kitüntettje Térey János, az író, költő, drámaíró, műfordító Asztalizene című darabjáért nyerte el a nettó 3 millió forinttal járó rangos elismerést.

Térey János október 28-án, sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra, hogy kit jelölt a nettó 2 millió forinttal is járó társdíjra.

Térey János új verseiből a 30-i esten a Nemzeti Színház két színművésze, Péterfy Bori és Rába Roland olvas fel, s az esten Dés András játszik ütőhangszereken, Lukács Miklós cimbalmon.