Közélet

Fidesz-vezetők vendégségben Csányinál - Bolsevista trükk az UD-ügy Kövér szerint

Kövér László a Népszabadságnak úgy nyilatkozott: " egy fillért sem kaptak Csányi Sándortól, mert nem ilyen a viszony közöttük, pontosabban semmilyen viszony nincs közöttünk". Hozzátette: a Fidesz vezetőit Csányi Sándor néha egy beszélgetés erejéig vendégül szokta látni.

Ezeken a beszélgetéseken "kölcsönösen megvitatják, hogy ő hogy látja a politikát és a párt hogy látja az üzleti világot és a kettőnek a viszonyát." – fejtette ki Kövér László a Népszabadságnak.

A Fideszes politikus szerint az UD Zrt. körül kirobbantott ügy egy klasszikus bolsevista trükk, "ami arról szól: vádold meg az ellenfeledet azzal, amit te csinálsz, vagy csinálni akarsz" - mondta Kövér László, a Fidesz választmányának az elnöke szerdán Kecskeméten Hortobágyi Zoltán újságíró kérdésére válaszolva, aki az adatgyűjtési ügyről is kérdezte a politikust a helyi művelődési központban tartott beszélgetésen.

Kövér László kijelentette: "semmilyen információt nem gyűjtöttek az MSZP-ről amihez ilyen cég kellett volna, amit tudnak, azt nem általuk tudják, hanem amit mindenki tud, vagy majdnem mindenki tud, amit az újságok megírnak vagy éppenséggel a minisztériumok folyosóin beszélgetnek".

Véleménye szerint az MDF nélkül ez a botrány nem most tört volna ki, vagy az egész ügy más időzítéssel robbant volna ki.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a nemzeti csúcson Kövér László azt válaszolta: ha egy olyan grémiumot hív össze a miniszterelnök, amelynek tagjai döntési helyzetben vannak, beleértve az ellenzéket is, akkor "ez egy értékes ötlet, de nem ez történik". Gyurcsány Ferencet ahhoz a hajóskapitányhoz hasonlította, akinek a hajója viharba kerül, erre összehívja a legénységet, hogy megkérdezze tőlük: mit tegyen.

UD mdf MSZP kövér Fidesz
Kapcsolódó cikkek