A tűz oka egyelőre tisztázatlan, valószínű azonban, hogy a megsemmisítésre szánt anyag kezelése miatt csaptak fel a lángok – a lángnyelvek gyakran többméteresek voltak. A város fölé tornyosuló hatalmas gombafelhőt messziről is és több órán át látni lehetett - írja az Új Szó.

Az üzemben megsemmisítésre szánt, klór alapú, egészségre káros anyagok is meggyulladtak, ezért a helyi válságstáb utasítására előbb 400, majd 600 méteres körzetben teljesen evakuálták a lakosságot. Bár a folyamatos mérések alapján a levegő veszélyesanyag-koncentrációja nem haladja meg az egészségre közvetlenül ártalmas mértéket, a kora esti jelentés szerint a tűz és füst hatása miatt 23 személy kereste fel a helyi egyetemi kórházat.

Az eperjesieknek meghagyták, hogy lehetőleg ne nyissanak ablakot. A forgalmat elterelték, és a környéken további korlátozásokat is bevezettek. A lakosságot az egyik helyi kereskedelmi rádió frekvenciáján folyamatosan figyelmeztették a veszélyre - közölte az eperjesi önkormányzat honlapján Michal Kaliňák városi szóvivő.

Videót itt láthat!