Közélet

Fidesz: átverésre korlátlan forrásokat tudnak mozgósítani

A Fidesz azt kifogásolja, hogy miközben a kormány jövőre 100 milliárd forintot von ki az egészségügyből, kommunikációra, az emberek átverésére korlátlan forrásokat tud mozgósítani.

Erről Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa beszélt hétfői sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta: az egészségügy az elmúlt három évben mindig vesztes volt, hiszen 2006 és 2008 között 250 milliárd forintot vontak ki az ágazatból, jövőre pedig mintegy 100 milliárdot – tudósít a Népszava Online az MTI nyomán.

Az ember azt gondolná, hogy nincs pénz az egészségügyben, de kiderül, hogy a válság megkíméli a kormányzati kommunikációt, hiszen idén egy egészségügyi roadshow kezdődik, amire 116 millió forintot költ a kormány - tette hozzá a fideszes politikus.

Mint mondta, ez több, mint a jövő évi költségvetésben egészségügyi kommunikációra szánt 100 millió forint, vagyis a kormány "becsapásra, átverésre korlátlan forrásokat tud mozgósítani, hogy elfogadtassa az emberekkel mindazt a kárt, amit az egészségügyben okozott".

politikus Pesti Imre kormány Fidesz
Kapcsolódó cikkek