Közélet

Kárpáti György: "A díszpolgári címet nem lehet elvenni tőlem"

Az olimpiai bajnok vízilabdázó a HVG-nek adott interjújában kijelentette: a díszpolgári címet nem lehet tőle elvenni, mivel azt a közgyűlés megszavazta. Mind mondta, a kitüntetést átveszi, majd egy olyan vezetőtől, akit jobban szeret.

Kárpáti György leszögezte: csak viccnek szánta korábbi nyilatkozatát, miszerint mostantól csak pénzért ad interjút. Mint mondta, a díszpolgári címét megszavazta a közgyűlés, azt nem lehet elvenni tőle , ő pedig nem mondott le róla. Úgy fogalmazott: Demszky Gábor levelét követően majd átveszi egy olyan vezetőtől, aki tiszteli a budapestieket és akit ő is jobban szeret.

A nemzet sportolója címről úgy nyilatkozott: nem utasítaná el akkor sem, ha a baloldal ajánlaná fel neki, mivel fontos lenne neki a havi nettó 500 ezer forintos kiegészítés, emellett pedig a cím a nemzet és nem Gyurcsány sportolója. Kárpáti úgy nyilatkozott: a miniszterelnök informálisan azt üzente neki: kérje az övéitől, Orbán Viktortól. A vízilabdázót saját bevallása szerint bántott ez az eljárás, mivel úgy érzi, külföldön jobban megbecsülik.

A múltról beszélve azt állította, ő csak az egyik csempész volt, aki többek között abortusz tablettákat hozott be a tömegével a határon, az ismerős nőgyógyászok pedig már a pályaudvaron várták őket. Mint mondta, két óránál tovább soha nem volt pénze a bankban, az eljátszott milliókból pedig felépíthetett volna egy Operaházat. Úgy fogalmazott: hat éve tiszta, csak totózik, egyszer pedig majd megírja gondolatait a szerencsejátékokról.

vízilabda Demszky szerencsejáték Bank Kárpáti olimpia díszpolgár
Kapcsolódó cikkek