Közélet

"Különben nagy baj lesz" - A romakérdésben az önkormányzatok felelősségvállalását is kéri Teleki

„El kellene már jutni oda, hogy ne pártpolitikai eszköz legyen a romákkal való foglalkozás” – jelentette ki Teleki László miniszterelnöki megbízott a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége – Összefogás a Demokráciáért (MEASZ) rendezvényén.

A MEASZ ülésének témáját Szarka Ágota, a Magyar Nemzet újságírójának egyik publicisztikája adta. Hanti Vilmos, a szervezet elnöke szerint az elsők között fordult elő, hogy egy jobboldali újságíró kijelentse: sürgősen be kell fejezni az egymás elleni uszításra épülő politizálást, és jelezte mindkét politikai fél felelősségét – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott küzleményben.

Teleki László kifejtette: egyeztetéseket folytatott dr. Kállai Ernő kisebbségi ombudsmannal és Horváth Aladárral, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnökével egy Országos Információs Pont létrehozásáról, amely segít elérni roma jogvédőket, emellett elkészíttetnek egy akkreditációs listát is, amelyen megtalálhatóak az országban dolgozó cigány jogvédők.

„A kormányzati intézkedések mellett elvárjuk a települési önkormányzatok felelősségvállalását is, nem csak felfelé kell tolni a problémát, nekik is partnereinkké kell válniuk, különben nagy baj lesz” – tette hozzá a miniszterelnöki megbízott.

Horváth Aladár measz romakérdés cigány probléma roma Teleki szarka ágota kállai ernő információs pont ombudsman Magyar Nemzet
Kapcsolódó cikkek