Közélet

Tomcat a kurucinfón toboroz érdeklődőket a tárgyalására

Ma kezdődik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a Tomcat néven ismertté vált blogger, Polgár Tamás büntetőpere. A Kuruc.info és a Bombagyar.hu egyaránt hívja az "érdeklődőket" a tárgyalásra: "akit érdekel, jöjjön és nézze meg".

Polgár Tamás, vagyis Tomcat ellen tavaly májusban indított eljárást a BRFK, miután egy fiatal férfi és egy középkorú nő társaságában egy csepeli lakásban házilagos kivitelezésű pirotechnikai eszközöket készített. A Fővárosi Főügyészség 2008 júliusában nyújtott be vádiratot Tomcat ellen közveszélyokozás előkészülete, robbanóanyaggal és robbantószerrel visszaélés miatt - írja a Népszabadság.

Tomcat a vádirat szerint egy, a második világháború befejezésének évfordulójára meghirdetett rendezvényt akart megzavarni az általa készített robbanóanyaggal.

A vád szerint az általa előállított anyagok alkalmasak voltak arra, hogy felrobbanásuk esetén közveszélyt okozzanak. A robbanóanyag, robbantószer engedély nélküli tartása kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A tárgyalás ma kezdődik a PKKB-n. A helyszínt és az időpontot több fórum is közli. A Bombagyar.hu. portálon Tomcat a "bírósági programajánlójában" azt írja: "Valószínűleg igen nagy lesz a tömeg, főleg a sajtó részéről várható nagy érdeklődés... Aki be is akar jutni a terembe, legyen ott egy félórával előbb."

tárgyalás per blogger Tomcat kuru.info
Kapcsolódó cikkek