Közélet

Nincs ötlete karácsonyra? Adoptáljon koalát!

"Adoptáljon koalát! Aranyos, imádnivaló és még a gazdasági válság idején is megengedhető ajándék."

Az ausztrál Koala Kórház 15 éve indította "adoptáljon vad koalát" programját. Ennek keretében - akár Magyarországról - 50 ausztrál dollárért (mintegy 6 500 forintért) egy veszélyeztetett koala pótszülei lehetünk.

A bajba került koalát ugyan nem küldik el nekünk postán, de pénzünkkel támogatjuk megmentését, orvosi ellátását és szabadon engedését. Jótettünkről tanúsítványt kapunk, megmentett koalánk nevével és fényképével, továbbá egy kiadványt, amiből megtudhatjuk állatunk életének történetét, hogyan menekült meg és került a kórházba.

"Ez egy tökéletes ajándék, pláne ilyen időkben, amikor a gyerekeinknek mindenük megvan" - mondta a Reutersnek a kórházi alapítvány egy önkéntese. "Az imént telefonált egy szingapúri hölgy, aki egyből öt koalát adoptált, karácsonyra rokonainak."

A koalák Ausztrália keleti és déli partvidéke mentén őshonosak. Az aranyos állat nagyon lusta, napi 20 órát alszik. Táplálkozásában kényes, szinte kizárólag eukaliptusz-levelet eszik. A Koala Kórház a világ egyetlen olyan orvosi intézete, ami a ritka állatfaj gyógyításával és védelmével foglalkozik.

koala Ausztrália adoptál kórház
Kapcsolódó cikkek