Közélet

SZDSZ: A populizmus győzelmet aratott, Gyurcsány feléli a stabilitást

A liberálisok szerint a kormány súlyos hibát követett el, amikor parlamenti felhatalmazás nélkül döntött nyolcvanmilliárd forint szétosztásáról.

A kormány megállapodása a közszférával további 118 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek, amiről szintén az Országgyűlés megkerülésével határoztak - áll az SZDSZ pénteki közleményében."A 2009-es költségvetés még életbe sem lépett, a kormány pedig máris drasztikusan módosítja azt" – tudósít a Hírszerző az MTI nyomán.

Mint olvasható: az SZDSZ azért szavazta meg a költségvetést, hogy biztosítsa az ország stabilitását. "Ezt kezdte most felélni Gyurcsány Ferenc, hiszen ezek a döntések komolyan megkérdőjelezik a kormány szavahihetőségét és hitelességét."

Az SZDSZ álláspontja szerint a jelenlegi gazdasági környezetben nincs fontosabb annál, hogy felelős gazdaságpolitikát folytasson az ország, a szocialista kormány eljárása viszont szerintük pontosan ez ellen hat. A párt úgy látja, hogy "a populizmus ismét győzelmet aratott a gazdasági racionalitás és a felelős politika felett".

Az SZDSZ Ügyvivői Testülete arra kérte a költségvetési bizottság SZDSZ-es tagjait, Kóka Jánost és Horn Gábort, hogy kezdeményezzék az országgyűlési bizottság mielőbbi összehívását, ahol a kormánytól érdemi beszámolót várnak az elmúlt napok gazdaságpolitikai döntéseiről.

Gyurcsány SZDSZ Kóka horn
Kapcsolódó cikkek