Közélet

A főutak már járhatók - este nyolctól újra ónos esőt, holnapra hóesést jósol az OMSZ

A Magyar Közút Kht. (MK Kht.) szerint javultak a közlekedési viszonyok a közutakon. A főutakat már teljes egészében lesózták, de az alsóbbrendű utak még mindig sok helyen jegesek, ezért balesetveszélyesek - írja a teol.hu.

Kis István, a MK Kht. Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságának vezetője elmondta, a várható helyzet miatt a sószóró járművek már éjszaka dolgozni kezdtek. Az egy- és kétszámjegyű főutakat délutánra teljesen terjedelmükben lesózták. "Jelenleg az alsóbbrendű, illetve a mellék- és bekötőutakra – amelyek még sok helyen jegesek – koncentrálunk. Reméljük, hogy az esti órákra ezeket is sikerül síkosságmentesíteni" – mondta.

Hozzátette: jelenleg nem esik az ónos eső, de az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint este nyolc órától újabb ónos esőzés várható. Az esőzés az éjszaka folyamán havazásba vált, így reggelre feltehetően már havasak lesznek az utak. Főként az alsóbbrendű utakon azonban jégréteget takarhat a hó, így minden közlekedőt a lehető legnagyobb fokú óvatosságra int.

ónos eső síkos utak havazás
Kapcsolódó cikkek