Közélet

Büntetett előéletű volt a csepeli gyilkos

Már kihallgatható állapotban van a csepeli kettős gyilkossággal gyanúsított férfi, de vallomást még nem tett - mondta az RTL Híradóban pénteken reggel Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. A férfi egyébként hivatalosan nem biztonsági őr, hanem gondnok volt az iskolában.

Nem lehetett biztonsági őr a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottja: mivel a férfi büntetett előéletű volt, a kamara nem vette nyilvántartásba, és rendőrségi engedélyt sem kaphatott - mondta az RTL Híradóban pénteken reggel Németh Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke.

A férfinél egyébként akkor sem lehetett volna fegyver, ha valóban biztonsági őr, fegyverük ugyanis csak a fegyveres személy- és vagyonőröknek lehet. Sok biztonsági őrnek nevezett embernek nincsenek papírjai, a valódi őröknek viszont engedélyük van - számol be a Hírszerző az FH jelentése alapján.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője szerint az önmagát is megsebesítő férfi már kihallgatható állapotban van. Csütörtökön nem tett vallomást, a rendőrök azt remélik, hogy pénteken már közlékenyebb lesz. A férfi valójában gondnok volt az iskolában. Vizsgálják, honnan szerezte a fegyvert. A másik gyanúsított, a gazdasági igazgató-helyettes készségesebb, de azt a helyet, ahová szerinte bedobta a Dunába a biztonsági kamerák szerverét, vastagon borítja a jég. Ez a férfit is meglepte, ezért másik helyet mutatott, de a szervert ott sem találták.

iskola gyilkos gondnok Csepel
Kapcsolódó cikkek