Közélet

ER: tényleg vége! George Clooney nem hajlandó megjelenni

Véget ér a Vészhelyzet című kórházsorozat. Tizennégy év után kerül le a képernyőről. A befejező rész májusban lesz látható Amerikában. Erre a sorozat készítői szerették volna összehívni a régi csapatot, de ez csak részben sikerült.

A kétórásra tervezett zárórészben újra látható lesz a Carter doktort alakító Noah Wyle, mint ahogy a Benton doktort alakító Eriq La Salle is. Green doktor, azaz Anthony Edwards is újra feltűnik, George Clooney azonban a hírek szerint nem hajlandó visszatérni.

A Vészhelyzet 22 Emmy-díjat nyert és 123 Emmy-jelölést kapott, amivel a történelem legtöbb jelölést bezsebelő tévésorozatává vált. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy olyan hírességek vendégszerepeltek a sorozatban, mint Forest Whitaker és Sally Field, Steve Buscemi és az Oscar-díj-jelölt Angela Basett, akit a záróévadban láthatunk majd.

A sorozat megteremtette a nyugati kórházdrámák divatját, amit egyebek közt a jelenleg futó Dr. House és Grace klinika kedveltsége is bizonyít. Sikerének csúcspontján a sorozat megközelítőleg 6 millió angol és 45 millió amerikai nézőt ültetett heti rendszerességgel a képernyők elé.

Cloony ER Grace Dr. House
Kapcsolódó cikkek