Közélet

Aratott a Grammy-n a rocklegenda - Fotók!

Az 51. Grammy díjátadón Robert Plant és Alison Krauss öt trófeát söpört be, köztük az év legjobb korongja díjat is. A CBS élőben közvetítette az ünnepséget, amelyen tizenhattól hatvan évesig szerepeltek előadók.

Az est legnagyobb nyertese Alison Krauss és Robert Plant volt. A hatvan éves rocklegenda és a harminchét éves énekesnő Raising Sand című albumával öt díjat söpört be, köztük az év albumának járó címet is – tudósít az AP. "Annak idején ezt jó reklámnak neveztük volna, de most úgy gondolom, jó így eltölteni a vasárnapot" – mondta a díjátadón a Led Zeppelin énekes-zeneszerzője. Alison Krauss hozzátette: egyetlen unalmas pillanat sem volt az album elkészítésekor.

Planték Lil Wayne-t, Ne-Yo-t, a Coldplay-t és a Radioheadet győzték le, utóbbi viszont a Please Read the Letterrel elnyerte az év dala címet. A CBS által élőben közvetített gálán a stílusbeli sokszínűséget a fellépők kora közötti szórás is erősítette.

A tizenhat éves Miley Cirus a tizenkilenc éves Taylor Swifttel énekelt duettet. Stevie Wonder a the Jonas Brothers-szel lépett fel, Paul McCartney pedig Dave Grohl dobkísérete mellett énekelt "egy lányról, aki csak 17".

A jelöltek listáját Lil Wayne vezette, a nyolc esélyből hármat váltott díjra, köztük az év legjobb rap albumának járót is megkapta. Ugyanígy szerepelt a Coldplay, amely – a várakozásnak megfelelően "Viva La Vida Or Death And All His Friends" címen alkotta meg az év rockalbumát.  Chris Martin annyira meghatódott a három díjtól, hogy azt mondta, még soha nem kaptak ennyi Grammy-t (ami nem igaz, mert korábban a Coldplay nyert már négyet).


[enews_gallery id='491371']

Plant Grammy rock Cirus Krauss rap Coldplay Radiohead
Kapcsolódó cikkek