Közélet

Gyurcsány a Fideszről - "Boldog vagyok, hogy időnként a tükörbe nézek"

A Fidesz azért nem beszél konkrét elképzeléseiről, mert csak abból él, hogy üti-vágja a kormányt - mondta Gyurcsány Ferenc egy internetes interjúban. Szerinte a fiatal demokraták képtelenek kilépni a saját bűvkörükből.

Álláspontja szerint ez a magatartás arra elegendő, hogy évek óta őrzik nagyjából két és félmilliós táborukat, de annak, aki egy ország vezetője akar lenni, ez nem elegendő - idézi őt a Népszabadság. A kormányfő úgy látja: a két magyarországi tömegpárt közül csak az MSZP őrizte meg reformorientáltságát, változások iránti érzékenységét, egy nyitott, patrióta nemzetben való gondolkodását és köztársasági eszmekörét.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: a fiatal demokraták egyszerűen képtelenek saját bűvkörükből kilépni. "Nekem jár a hatalom, én vagyok a nemzet miniszterelnöke, majdnem meggebedek ettől, annyira boldog vagyok, hogy időnként a tükörbe nézek és látom önmagamat (...) és egyébként a világ is csak akkor szép, akkor emelkedik a nemzet, csak úgy van rendben, hogyha mi kormányzunk" - mondta a kormányfő. Hozzátette: ezt hétköznapi megfogalmazásban gyerekesnek nevezné, ha viszont a köztársasági fogalomkészletből indul ki, akkor azt mondaná, ez nem demokratikus.

A pártfinanszírozás kérdéseiről Gyurcsány elmondta: "Mindenki pontosan tudja, hogy a pártok környéke tele van olyan szívességekkel, (...) barterüzletekkel, amiken nem lehet átlátni. Itt sokkal, sokkal szigorúbbnak kell lenni. Nem szabad ezt megengedni. Kérni kell rá az ország támogatását, hogyha kell, a Fidesszel szemben."

A miniszterelnök interjúját a kapcsolat.hu-val itt megnézheti!

Gyurcsány MSZP Fidesz köztársaság nemzet
Kapcsolódó cikkek