Közélet

"Ha ezt a Borsod megyei vajda mondja, senki nem ütközik meg"

Káli Sándor úgy nyilatkozott: A kapitány tényeket közölt. Ugyanakkor egy szakembertől nem várhatjuk el, hogy politikusként nyilatkozzon. Külön kell választani a világ dolgait. A társadalmi ügyekről a politikusnak, szakmai kérdésekről a szakembernek kell nyilatkoznia.

Miskolc polgármestere a Népszabadságnak adott interjújában elmondta: a cigánybűnözés kategóriát a mai joggyakorlat nem használja. A fő probléma az, hogy ha ezt a kifejezést a Borsod megyei vajda használja, akkor senki nem ütközik meg rajta. Ha egy, a rendészeti szakmában dolgozó mondja, máris felkapják. Nem beszélve arról, hogy ez a kapitányi tájékoztatóban el sem hangzott. Tény, hogy van bűnözés, és a borsodi bűncselekmények egy részét romák követik el.

Leszögezte: nem személyes győzelemként értékeli, hogy miskolci rendőrkapitány a helyén maradhat, úgy gondolja, pusztán egy hibás döntés visszavonásáról van szó. Mint mondta, azt kellett felvállalniuk, hogy ők, akik a közgyűlésben rendszeresen értékelik a kapitány működését, azt mondták: lehet, hogy elkövetett egy hibát, de a mérleg másik serpenyőjében az van, hogy egy nehezedő közbiztonsági helyzetben Pásztor Albert helytáll.

Miskolc város közgyűlésében a közbiztonságra vonatkozó jelentések elfogadása rendszerint egyhangú, ezért a polgármestert nem lepte meg, hogy többek között a Fidesz is támogatásáról biztosította a kapitányt. Azzal kapcsolatban, hogy a rendőrkapitány maradásáért rendezett szimpátiatüntetésen a Jobbik zászlói is megjelentek, annyit mondott: látható volt, hogy a tüntetésen elhangzottakkal a többség nem értett egyet, ezért tömött sorokban hagyták el idő előtt a helyszínt. Ő sem értette, hogy mit kerestek ott például az egri kórházvédők vagy a gárdisták.

Pásztor polgármester Káli borsod Vajda Miskolc rendőr
Kapcsolódó cikkek