Közélet

Honatyáink vagyona: kezdődik az MSZP-Fidesz pengeváltás

Az MSZP válaszokat vár Szijjártó Pétertől, a Fidesz volt szóvivőjétől, jelenlegi elnöki kabinetvezetőjétől vagyongyarapodásával kapcsolatban - jelentette ki szombaton, budapesti sajtótájékoztatóján Varga László, a párt országgyűlési képviselője.

Kérdőjelek merültek fel a Fidesz volt szóvivőjének vagyonosodásával kapcsolatban - mondta el szombaton Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője. Szijjártó Péter vagyonnyilatkozatában három nagy értékű ingatlan és 50 millió forintnyi megtakarítás is szerepel. Varga Szijjártó Pétert idézte, aki a héten azt nyilatkozta, hogy a pénzt és az ingatlanokat nagyszüleitől kapta. A szocialisták most arra várják a választ, hogy Szijjártó valóban a rokonaitól kapta-e a vagyontárgyakat, és ha igen, befizette-e az ajándékozási illetéket, ami ebben az esetben akár tízmillió forint is lehet - tudósít a Híradó a távirati iroda alapján.

A szocialisták sajtótájékoztatójára Cser-Palkovics András reagált: az ellenzéki párt helyettes szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében gratulált Varga Lászlónak, hogy "fel bírta olvasni Szijjártó Péter egy hete nyilvános vagyonnyilatkozatát", ugyanakkor sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy "az alapvető jogszabályokkal sincs tisztában."

Varga Cser Szijjártó Péter
Kapcsolódó cikkek